7 травня 2018 р.

Зміна тематики екскурсії. Меморіальний комплекс «Висота Маршала Конєва»


Що таке «підкорювати висоту», знає кожен. Багатьох підкорювачів висоти називають альпіністами, скалолазами. Промислові альпіністи зараз навіть заробляють своєю майстерністю на життя - це дуже затребувана робота.
Але існує ще інша висота, взяти яку не просто похвально, а вважається подвигом.
На одній з таких висот, яка отримала назву «Висота маршала Конєва», в ході Другої світової війни велося спостереження за бойовими діями. У штабі, розташованому на цій легендарній «Висоті» було прийнято рішення про наступальних діях на Харків, у результаті яких місто було остаточно звільнений від німецьких загарбників.
Меморіальний комплекс «Висота Маршала Конєва» в Харкові знакове місце для всіх харків'ян. Саме звідси командувачем Степовим фронтом генерал-лейтенантом І. С. Конєва в серпні 1943 р був відданий наказ про штурм Харкова.
22 серпня 1943 р. частині 53-й армії зайняли вигідні позиції на підступах до Харкова. Командний пункт командарма І. М. Манагарова та передовий командний пункт командувача Степовим фронтом І.С. Конєва розташувався на висоті 193,7 м. До 11 години ранку 23 серпня війська Степового фронту повністю звільнили Харків.
Зараз на території меморіального комплексу «Висота Маршала Конєва» розташована стела, церква Іоанна-воїна і музей «Харківщина у роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр.».
З нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення, 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні екскурсія до меморіального комплексу для учнів 8-А класу буде проведена 11 травня з 11.00 до 15.00. Заяви від батьків та вартість екскурсії залишаються без змін!

Немає коментарів:

Дописати коментар