12 травня 2018 р.

Екскурсія "Меморіальний комплекс «Висота маршала І.С. Конєва»


11 травня учні нашого класу з метою патріотичного виховання відвідали меморіальний комплекс "Висота маршала І.С.Конєва».
Меморіальний комплекс «Висота маршала І. С. Конєва» займає площу 5,85 гектара і включає музей «Харківщина у Великій Вітчизняній війні 1941 - 1945 років» площею 1950,9 кв. м., каплицю Івана Воїна, головні сходи з чотирма майданчиками, де експонуються танк Т-34 та зразки артилерійського озброєння, обеліск з декоративною стелою. У 2008 році меморіальному комплексу надано статус національного. Цей музей є унікальним за своєю архітектурою і єдиний в Україні.
Під час екскурсії ми отримали незабутні враження про Другу світову війну, дізналися багато нового про німецьку окупацію та воєнні дії на Харківщині, познайомились з військовою технікою. Великий інтерес створила кімната в музеї, де в деталях відтворений командний пункт маршала Конєва.
В музеї діють виставки: "Подвиг, приречений на безсмертя", "Україна - миротворча держава", «Афганістан - біль пам'яті", "Своєю долею до подвигу причетні" (присвячена АТО).
З багажем нових знань і масою вражень ми повернулися додому.
Фотозвіт про проведений захід розміщено на сторінці «Життя нашого класу».

Немає коментарів:

Дописати коментар